Продукти:
• 2 кг кайсии
• 1 кг ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Нарязваме плодовете на парченца, заливаме ги с вода и ги варим до омекване. Прецеждаме сока през тензух, докато е топъл. Сипваме захарта и варим до сгъстяване. Прибавяме лимотозу и варим още 5 мин.
Насипваме горещото желе в топли буркани и затваряме. Обръщаме бурканите да се вакуумират. Не стерилизираме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...