Продукти:
• 2 кг кайсии
• 1 кг ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Нарязваме плодовете на парченца, заливаме ги с вода и ги варим до омекване. Прецеждаме сока през тензух, докато е топъл. Сипваме захарта и варим до сгъстяване. Прибавяме лимотозу и варим още 5 мин.
Насипваме горещото желе в топли буркани и затваряме. Обръщаме бурканите да се вакуумират. Не стерилизираме.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...