Кулинарни рецепти » Мармалад от круши

 Мармалад от круши

Продукти:

• 5 кг круши
• 1-1,5 кг захар
• 1 парче канела
• 8-10 карамфилчета

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели сладки круши, измиваме ги и отрязваме дръжките им. Разрязваме крушите на четвъртинки и отстраняваме семената.

Слагаме ги в голям съд и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим на умерен огън, докато омекнат. Отстраняваме съда от огъня, изчакваме крушите да изстинат и ги претриваме през цедка.

Прибавяме захарта, карамфилчетата и канелата и варим мармалада до необходимата гъстота. После още горещ го насипваме в затоплени буркани.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало