Продукти:
• 1 кг къпини
• 2 кг захар
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме къпините и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да престоят 3-4 часа, заливаме ги с 1 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън, като от време на време обираме пяната. Към края на варенето прибавяме винената киселина.
Щом сладкото се сгъсти, го прехвърляме в сух съд и оставяме да престои 1 нощ, за да поемат плодчетата сока. На другия ден го затваряме в буркани.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...