Кулинарни рецепти » Конфитюр от круши със синьо кюрасо

 Конфитюр от круши със синьо кюрасо

Продукти:

• 1 кг узрели круши
• 3 зърна карамфил
• 100 мл портокалов сок
• 3 г лимонена киселина
• 15 г желатин
• 50 мл синьо кюрасо
• 100 мл сухо бяло вино
• 150 г захар
• 2 мл крушова есенция

Начин на приготвяне:

Крушите обелваме, почистваме от семките и нарязваме на кубчета. Слагаме карамфила, портокаловия сок, кюрасото, бялото вино и лимонената киселина и варим 4 мин при непрекъснато бъркане.

Подправяме с крушова есенция, добавяме захарта и желатина. Бъркаме до разтварянето им и насипваме в буркани, които веднага затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало