Продукти:
• 800 г дюли
• 250 мл вода
• 900 г захар
• 3 г лимонтузу
Начин на приготвяне:
Под течаща вода изстъргваме дюлите с четка. Без да ги белим, разделяме всяка дюля на 8 парчета, които слагаме в тенджера, заливаме с вода и варим 35 мин, докато омекнат.
Разстиламе ленена кърпа над друга тенджера, изсипваме дюлите върху нея и ги оставяме да престоят 1 нощ, докато им изтече сокът. Kъм сока прибавяме захарта и лимонтузуто и възваряваме. Варим на слаб огън 10 мин.
Веднага пълним в затоплени бурканчета и затваряме.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...