Продукти:
• на 4 ч.ч. сок от ягоди - 1 кг захар и 1 с.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с част от захарта и оставяме да пренощуват. Изцеждаме сока, добавяме останалата захар и ги кипваме. След като сиропът се сгъсти, добавяме лимонената киселина, варим още 5 мин и отстраняваме от огъня. Обираме пяната и насипваме в сухи буркани.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...