Продукти:
• 4 средни краставици
• 50 г салам
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3 с. л. масло
• 8 яйца
• 2 с. л. олио
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме краставиците и ги нарязваме на тънки кръгчета. Нарязваме на ситно добре измитите подправки. Лука и чесъна нарязваме на ситно и задушаваме в маслото до прозрачност. Добавяме нарязания салам, краставиците и зелените подправки. Задушаваме 5-6 минути.
Разбиваме яйцата, посоляваме ги и поръсваме с черния пипер. Прибавяме задушената смес и разбъркваме всичко добре. Загряваме в голям тиган олиото и изсипваме в него сместа. Оставяме я под капак да се пържи. Обръщаме внимателно омлета и го пържим, докато хване коричка.
Поставяме готовия омлет върху кухненска дъска и го изчакваме да изстине. С остър нож го нарязваме на триъгълни парчета - като торта. Завиваме ги на рулца и забождаме с клечка. Нареждаме ги в подходяща чиния и украсяваме по желание.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...