Продукти: (за 4 порции)
• 100 г скариди
• 8 яйца
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със сол и черен пипер и постепенно прибавяме разтопеното масло. От получената смес изпържваме четири омлета.
Изчистваме скаридите от черупките и леко ги запържваме в сгорещена мазнина. Разпределяме изпържените скариди по равно върху омлетите. След това прегъваме омлетите и сервираме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...