Продукти: (за 5 порции)
• 500 г крехко свинско месо от филето
• 5 глави лук
• 5 домата
• 1 ч.ч. олио
• 5 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5 люти чушки
• магданоз, черен пипер, сол
За омлета:
• 5 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме, изпържваме го в олиото и го изваждаме. Добавяме към същата мазнина мъничко вода и задушаваме нарязания на филийки лук.
След като лука омекне, прибавяме обелените и едро нарязани домати и лютите чушки /по желание/. Щом течността се изпари, поръсваме с червения пипер, счукания чесън, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол.
Разбъркваме сместа заедно с изпърженото месо и я разпределяме върху приготвените в малко тиганче омлети.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...