Кулинарни рецепти » Омлет с гъби и шунка

 Омлет с гъби и шунка

Продукти:

• 6 яйца
• 500 г печурки
• 200 г шунка
• половин пакетче краве масло
• 8 с.л. брашно
• 4 с.л. газирана вода
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме 5-10 мин в разтопеното масло заедно с наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме жълтъците с брашното и газираната вода, докато получим средно гъста каша. Прибавяме печурките и внимателно съединяваме с разбитите на твърд сняг белтъци.

Изпържваме от тази смес 4 омлета. Разпределяме върху омлетите шунката, нарязана на малки кубчета, прегъваме ги на две и поднасяме.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало