Кулинарни рецепти » Омлет по италиански

 Омлет по италиански

Продукти:

• 8 яйца
• 150 г извара
• 2-3 с.л. течна сметана
• масло за пържене
• сол, черен пипер
• 2 ивици бекон (100 г)
• 2 домата
• половин глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. риган
• по 1 щипка босилек и захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги овкусяваме с подправките. Разтопяваме маслото в тиган и изсипваме 1/4 от яйчената смес. Запържваме само от долната страна. Получения омлет прегъваме на две, слагаме от изварата и прегъваме на още две.

Настъргваме лука и доматите. Слагаме зехтин в тигана и запържваме лука. Прибавяме накълцания бекон и чесъна и накрая наливаме виното. Овкусяваме и слагаме доматите.

Подредените сгънати омлети заливаме с доматения сос и запичаме 10 минути на 240ºС. Може да се поръсят с кашкавал.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало