Продукти:
• 8 яйца
• 150 г извара
• 2-3 с.л. течна сметана
• масло за пържене
• сол, черен пипер
• 2 ивици бекон (100 г)
• 2 домата
• половин глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. риган
• по 1 щипка босилек и захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги овкусяваме с подправките. Разтопяваме маслото в тиган и изсипваме 1/4 от яйчената смес. Запържваме само от долната страна. Получения омлет прегъваме на две, слагаме от изварата и прегъваме на още две.
Настъргваме лука и доматите. Слагаме зехтин в тигана и запържваме лука. Прибавяме накълцания бекон и чесъна и накрая наливаме виното. Овкусяваме и слагаме доматите.
Подредените сгънати омлети заливаме с доматения сос и запичаме 10 минути на 240ºС. Може да се поръсят с кашкавал.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...