Кулинарни рецепти » Омлет със зелени подправки

 Омлет със зелени подправки
(Франция)

Продукти: (за 2 порции)

• 4-6 яйца
• масло или маргарин колкото два ореха
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2-3 ч.л. ситно нарязани подправки - магданоз, пресен лук, естрагон, копър
• сол

Начин на приготвяне:

Поставяме тигана на огъня и го оставяме да се загрее добре.

Яйцата разбиваме с вилица, докато на повърхността се получи пяна.

Разтопяваме маслото в загретия тиган и веднага изсипваме яйцата, така че да покрият дъното. Поръсваме с настъргания кашкавал и подправките и опичаме от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало