Продукти: (за 2 порции)
• 4-6 яйца
• масло или маргарин колкото два ореха
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2-3 ч.л. ситно нарязани подправки - магданоз, пресен лук, естрагон, копър
• сол
Начин на приготвяне:
Поставяме тигана на огъня и го оставяме да се загрее добре.
Яйцата разбиваме с вилица, докато на повърхността се получи пяна.
Разтопяваме маслото в загретия тиган и веднага изсипваме яйцата, така че да покрият дъното. Поръсваме с настъргания кашкавал и подправките и опичаме от двете страни.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...