Продукти: (за 6 порции)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 яйца
• 2 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 кг спанак
• сол, черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Наситняваме спанака и го задушаваме в малко вода, млякото и маслото. Подправяме със сол, черен и червен пипер.
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с 1 с.л. гореща вода. Жълтъците разбиваме с брашното на гладка каша. Прибавяме кашкавала. Внимателно съединяваме с белтъците.
Изпържваме омлетите един по един, пълним ги със спаначената смес, прегъваме на две и наръсваме с магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...