Кулинарни рецепти » Омлет с гъби

 Омлет с гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 700 г гъби
• 1 връзка пресен лук
• 3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 200 г сметана
• 8 с.л. безалкохолна бира
• 2 с.л. слънчогледови семки
• черен пипер, магданоз, сол


Сгорещяваме на умерен котлон 1 с.л. олио и пържим наситнените гъби и лук и счукания чесън около 7 мин. Подправяме със сол и черен пипер и наливаме сметаната. Слагаме гъбите в слаба фурна, за да са топли.

Разбиваме яйцата с бирата и подправяме със сол и черен пипер. Сгорещяваме останалата мазнина и изпържваме омлета.

Пълним го с част от гъбената смес и прегъваме го на две, а останалите гъби подреждаме около него. Наръсваме с магданоз и слънчогледови семки и сервираме веднага с гарнитура от сварени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало