Кулинарни рецепти » Кавърма в омлет

 Кавърма в омлет

Продукти: (за 4 порции)

• 650-700 г свинско филе
• 7-8 стръка млад праз
• 2-3 червени домата
• 3-4 чушки
• 4 люти чушлета
• 4 яйца
• червен и черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме до златисто в сгорещена мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме ситно нарязаните праз, чушки и домати.

Връщаме месото и задушаваме всичко, докато остане на мазнина. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер и разбъркваме.

От яйцата приготвяме омлети - по един за всяка порция. Разпределяме кавърмата върху омлетите и ги загъваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало