Кулинарни рецепти » Омлет с лук

 Омлет с лук

Продукти:

• 3 яйца
• 1 домат
• 2 червени чушки
• 1 глава лук
• четвърт пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки и дълги ивички и го задушаваме в половината от мазнината. Слагаме нарязаните чушки, а като омекнат прибавяме обеления и настърган домат. Позапържваме и посоляваме.

В останалата мазнина изпържваме омлета, слагаме в средата му горещата плънка, сгъваме го на две и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало