Продукти: (за 6 порции)
• 500 тиквички
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 картофа
• 1 магданоз
• риган
За бульона:
• 1,5 л вода
• 500 г кости
• 1 морков
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме костите, заливаме ги с подсолената вода и варим около 30 мин на умерен огън. Прибавяме нарязаните морков и лук и варим още 1 час в плътно затворена тенджера.
Прецеждаме готовия бульон и отново го слагаме на огъня. Щом заври сипваме граха и нарязаните картофи, а след 15 мин прибавяме тиквичките, нарязани на купчета. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и риган и оставяме всичко да ври на умерен огън, докато зеленчуците омекнат напълно.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...