Кулинарни рецепти » Супа от овнешко месо

 Супа от овнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 400-500 г нетлъсто овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сок от половин лимон
• 3-4 с.л. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме кърито и леко го запържваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и когато се зачерви от всички страни, прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и сол на вкус.

Наливаме 3 л вода и варим на тих огън, докато водата изври наполовина.

Изваждаме омекналото месо, а бульона претриваме през цедка. Ако течността е много гъста, разреждаме с малко вода. Връщаме месото в претрития бульон и подправяме супата с лимонов сок и сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало