Кулинарни рецепти » Супа от свинско месо с прясно зеле

 Супа от свинско месо с прясно зеле

Продукти: (за 6-8 порции)

• 600 г свинско месо
• половин прясна зелка
• 4-5 картофа
• 3 домата
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, а сланината му - на кубчета. Слагаме го в тенджера под налягане, наливаме 2 л вода и възваряваме без да затваряме тенджерата. Обираме пяната. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.

Нарязваме зелето на ситно, а картофите и доматите нарязваме на парчета. В тиган запържваме ситно нарязаните лук, морков и магданозен корен.

Отваряме тенджерата с месото и прибавяме запържения с корените лук, нарязаните зеле, картофи и домати, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало