Кулинарни рецепти » Супа от говеждо месо с галушки

 Супа от говеждо месо с галушки
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо или телешко месо от бута
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 парче алабаш
• 1 малка необелена глава лук
• 1 глава сух чесън
• пера от пресен чесън
• 1-2 шушулки зелен фасул
• 3-4 розички карфиол
• 1,5 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото със студена подсолена вода и го оставяме да се вари. Щом водата заври, намаляваме огъня и прибавяме нарязаните на едри парчета моркови, целина, алабаш, магданозен корен и останалите зеленчуци. Оставяме супата да се вари 2-3 часа на слаб огън, за да е бистра.

Когато месото е готово, го изваждаме, прецеждаме супата и връщаме зеленчуците обратно в нея. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер. Част от супата пресипваме в по-малка тенджера, за да сварим в нея галушките.

Отделно приготвяме средно гъсто тесто от 1 яйце, 1 с.л. олио, сол и 1 ч.ч. грис. Оставяме да престои, за да набъбне грисът. Отделената част от супата поставяме на огъня да заври и пущаме приготвените продълговати галушки /около 2 см/. Варим на слаб огън, докато омекнат. Добре сварените галушки са с мека среда.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало