Кулинарни рецепти » Супа от говеждо месо с галушки

 Супа от говеждо месо с галушки
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо или телешко месо от бута
• 3 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 парче алабаш
• 1 малка необелена глава лук
• 1 глава сух чесън
• пера от пресен чесън
• 1-2 шушулки зелен фасул
• 3-4 розички карфиол
• 1,5 л вода
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото със студена подсолена вода и го оставяме да се вари. Щом водата заври, намаляваме огъня и прибавяме нарязаните на едри парчета моркови, целина, алабаш, магданозен корен и останалите зеленчуци. Оставяме супата да се вари 2-3 часа на слаб огън, за да е бистра.

Когато месото е готово, го изваждаме, прецеждаме супата и връщаме зеленчуците обратно в нея. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер. Част от супата пресипваме в по-малка тенджера, за да сварим в нея галушките.

Отделно приготвяме средно гъсто тесто от 1 яйце, 1 с.л. олио, сол и 1 ч.ч. грис. Оставяме да престои, за да набъбне грисът. Отделената част от супата поставяме на огъня да заври и пущаме приготвените продълговати галушки /около 2 см/. Варим на слаб огън, докато омекнат. Добре сварените галушки са с мека среда.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало