Продукти: (за 4 порции)
• 150 г свинска кайма
• 30 г ориз
• половин яйце
• 80 г кисело зеле
• 250 г различни зеленчуци
• 1-2 домата
• 1 л вода или месен бульон
• зелев сок
• заквасена сметана
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и киселото зеле на ситно. Заливаме ги с вряща вода или бульон и варим до омекване. Към края прибавяме нарязаните на кубчета домати. Посоляваме и подкиселяваме супата със зелев или лимонов сок.
Сваряваме ориза до полуомекване, прецеждаме, прибавяме каймата и яйцето, посоляваме, разбъркваме, правим топчета с големината на орех и ги варим 15 мин на много тих огън в прецедения от зеленчуците бульон.
Връщаме зеленчуците в супата, добавяме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...