Кулинарни рецепти » Народна чорба

 Народна чорба

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г телешко или говеждо месо
• 300 г джолан
• 1,5 л вода
• 2-3 глави лук
• 3-4 малки моркова
• 1 парче целина заедно с листата
• 1 парче пащърнак
• 1-2 корена от магданоз
• 1 стрък праз
• 1 домат
• 5-6 скилидки чесън
• 2 филии хляб
• 2 с.л. извара
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме шарено месо, заливаме го със студена вода, добавяме джоланчето, посоляваме и варим на слаб огън. Обираме внимателно пяната.

Малко преди да омекне месото, прибавяме целите глави лук, целите морковчета /ако са големи, разрязваме ги на 2-3 парчета/, корените от пащърнак и магданоз, праза, нарязан на едри парчета, целината - корен и стебла, скилидките чесън, клончетата магданоз и накрая - добре узрелия домат. Не доливаме вода.

Свареното месо и зеленчуците трябва да омекнат, но да не се разкашкат. Поднасяме чорбата гореща с кубчета от препечен хляб и малко извара.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало