Кулинарни рецепти » Празнична чорба от смесени меса

 Празнична чорба от смесени меса

Продукти: (за 6-8 порции)

• 200 г говеждо месо с кости
• 150 г свинско месо
• 150 г овнешко месо
• 150 г шарена сланина
• 1-2 ловджийски наденици
• 150 г грах
• няколко розички карфиол
• 3 моркова
• 2 парченца целина
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 домата
• 1 дафинов лист
• 3 зърна бахар
• 6 зърна черен пипер
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме със студена вода нарязаните на дребно месо и сланина и кипваме. Прибавяме граха и подправките.

Когато месото поомекне, слагаме ситно нарязаните моркови, лук, домати карфиол и целина. След като зеленчуците омекнат, прибавяме нарязаната на колелца наденица. Посоляваме чорбата, подкиселяваме я на вкус и варим още 10 мин.

Преди поднасяме отделяме месото от костите и поръсваме с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало