Продукти:
• 1 ч.ч. ечемик
• 700 г телешко месо
• 500 г спанак
• 2-3 ч.ч. телешки бульон
• 1 глава стар лук
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. соев сос
• 2 стръка зелен лук
• 1 ч.л. настърган джинджифил
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и стария лук на малки кубчета, прибавяме ситно нарязания чесън и заливаме с бульона. Доливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме соевия сос и джинджифила и посоляваме на вкус.
Слагаме на огъня и щом супата кипне, сипваме ечемика. Намаляме окъня и варим 2 часа, докато месото омекне. Накрая прибавяме нарязания спанак и варим още 3-4 мин.
Отстраняваме готовата супа от огъня и поръсваме с наситнения зелен лук.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...