Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки или говежди джолан
• 1 корен пащърнак
• 1 парче целина, срязано на две
• 1 глава лук
• 1 морков
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 2 картофа
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук за запръжката
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. ориз
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме джолана на едри парчета, наливаме студена вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня да възври. Обираме пяната, прибавяме солта и подправките, намаляваме огъня и варим 2 часа.
Прибавяме едро нарязаните пащърнак, целина, морков, лук и картофи. Варим до пълното увиране на продуктите. Прецеждаме бульона и го оставяме на топло.
Сгорещяваме маста и запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме с червения пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме с бульона. Добавяме доматеното пюре, размито с малко бульон. Оставяме да заври и изсипваме ориза. Варим до омекването на ориза.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...