Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешки или говежди джолан
• 1 корен пащърнак
• 1 парче целина, срязано на две
• 1 глава лук
• 1 морков
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 2 картофа
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук за запръжката
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. ориз
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме джолана на едри парчета, наливаме студена вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня да възври. Обираме пяната, прибавяме солта и подправките, намаляваме огъня и варим 2 часа.
Прибавяме едро нарязаните пащърнак, целина, морков, лук и картофи. Варим до пълното увиране на продуктите. Прецеждаме бульона и го оставяме на топло.
Сгорещяваме маста и запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме с червения пипер. Разбъркваме внимателно и заливаме с бульона. Добавяме доматеното пюре, размито с малко бульон. Оставяме да заври и изсипваме ориза. Варим до омекването на ориза.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...