Кулинарни рецепти » Куркудена чорба

 Куркудена чорба

Продукти:

• 600-700 г шарено свинско месо
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 стръка праз
• 1 морков
• 3-4 картофа
• 1 люта чушка
• 1 с.л. ориз
• 3-4 с.л. доматен сок
• 1 л зелев сок
• магданоз
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.

Наливаме 1-2 ч.ч. топла вода, прибавяме ситно нарязаните морков, картофи и праз, както и лютото чушле. Сипваме доматения сос и варим на умерен огън, докато продуктите омекнат.

Накрая наливаме зелевия сок, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и варим още десетина минути. По желание застройваме готовата супа с 1-2 яйца.

Автор: Станка Ганчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало