Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг тлъсто овнешко месо с костите
• 3 глави лук
• 2 глави целина
• 1-2 сухи люти чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи парчета. Заливаме с 8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън.
След 1 час прибавяме лука, разрязан на четвъртинки, както и нарязаната на малки кубчета целина. Посоляваме на вкус, поръсваме със стритите люти чушлета и варим, докато месото омекне напълно.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...