Кулинарни рецепти » Супа от овче месо

 Супа от овче месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овче месо от плешката
• 2-3 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 2-4 картофа
• 2 домата
• 2-3 листа от целина
• 1 яйце
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 2 л студена вода. Прибавяме обелените корени, морковите и парчето целина и слагаме на огъня. Когато заври, посоляваме и варим, докато месото омекне.

Изваждаме месото, обезкостяваме и го накъсваме на малки парченца, а корените пасираме. Връщаме всичко в бульона, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим.

Когато супата е почти готова, слагаме обелените и настъргани домати и доваряваме.

Поръсваме готовата супа със ситно нарязани магданоз и листа от целина и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало