Продукти: (за 6-7 порции)
• 500 г телешко месо
• половин кисела зелка
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 6-7 ч.ч. костен бульон
• ким, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го сваряваме в бульона.
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато омекне, след което го заливаме със зелевия сок.
В останалата мазнина задушаваме до омекваме ситно нарязаните лук и корени за супа. След това заедно със зелето ги прибавяме към супата. Подправяме с дафиновия лист, черния пипер, ким, захар и сол на вкус. Застройваме с размитото в малко вода брашно и варим още 10 мин.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...