Кулинарни рецепти » Шчи

 Шчи
/Русия/

Продукти: (за 6-7 порции)

• 500 г телешко месо
• половин кисела зелка
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 6-7 ч.ч. костен бульон
• ким, захар, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го сваряваме в бульона.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато омекне, след което го заливаме със зелевия сок.

В останалата мазнина задушаваме до омекваме ситно нарязаните лук и корени за супа. След това заедно със зелето ги прибавяме към супата. Подправяме с дафиновия лист, черния пипер, ким, захар и сол на вкус. Застройваме с размитото в малко вода брашно и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало