Кулинарни рецепти » Говежда чорба със зеленчуци

 Говежда чорба със зеленчуци

Продукти: (за 6-8 порции)

• 800 г говеждо месо
• половин прясна зелка
• 100 г зелен фасул
• 1 морков
• 1 глава лук
• 2-3 картофа
• 3 домата
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• мащерка, лимонов сок
• сметана
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късове, слагаме го в тенджера под налягане и наливаме 2 л студена вода. Без да затваряме тенджерата, възваряваме месото и обираме пяната.

Прибавяме нарязаните на кубчета зеленчуци, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим чорбата 40 мин.

Преди да поднесем, подправяме с лимонов сок и сметана и поръсваме с черен пипер и стрита суха мащерка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало