Кулинарни рецепти » Лучена супа с костен бульон

 Лучена супа с костен бульон

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг телешки кости за бульон
• 1 стрък праз
• 4 средно големи глави лук
• 1 с.л. брашно
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 2 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• лимонов сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме костите и ги заливаме с 6 ч.ч. студена вода. Варим ги 40 мин на тих огън, след което прецеждаме бульона.

Нарязваме на ситно лука и праза. Задушаваме ги в мазнината и малко вода. Прибавяме леко препеченото брашно, разбъркваме и наливаме бульона. Варим на умерен огън.

След 10 мин прибавяме ориза и обелените и нарязани домати. Посоляваме и варим, докато се свари оризът.

При поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус. Подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало