Кулинарни рецепти » Супа с телешка кайма и картофи

 Супа с телешка кайма и картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г телешка кайма
• 1 връзка корени за супа
• 30 г олио
• 1 малка глава лук
• 1-2 домата
• 3-4 картофа
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• 1 яйце
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
• 1 л костен бульон

Начин на приготвяне:

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио.

Добавяме каймата и я запържваме. Поръсваме с червения пипер, посоляваме и наливаме бульона. Добавяме нарязаните на кубчета картофи и варим супата около 1 час.

Малко преди да я свалим от огъня, прибавяме настърганите на ситно ренде домати и доваряваме още 10 мин. Ако е необходимо, доливаме топла вода.

Готовата супа застройваме с разбитото с кисело мляко яйце. При сервиране поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало