Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушено месо
• 400 г грах
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• риган, индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме граха в студена вода и го оставяме така 10-12 часа. После възваряваме бързо, отстраняваме пяната, прибавяме пушеното месо и варим до омекване. Към края на варенето прибавяме подправките, нарязаните на филийки праз и лук и посоляваме.
Изваждаме омекналото месо, нарязваме го и го поднасяме с горчица в десерни чинийки, а граховата супа поднасяме отделно в супени чинии.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...