Продукти: (за 10-12 порции)
• 800 г говеждо месо
• 300 г пушени гърди
• 60 г краве масло
• 1 морков
• 1 глава лук
• 200 г фиде
• 1 стрък праз
• листа от целина, магданоз
• мащерка, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и зеленчуците.
В отворена тенджера под налягане разтопяваме на слаб огън маслото и леко запържваме в него месото. Наливаме 2,5 л вода, прибавяме нарязаните на кубчета пушени гърди, зеленчуците и сол на вкус, възвираме на огъня и обираме пяната.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 40 мин.
След това прибавяме към готовата супа фидето, което предварително сме сварили в подсолена вода. Поръсваме със ситно нарязани листа от целина, магданоз и джоджен.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...