Продукти: (за 6 порции)
• 1 агнешки /шилешки/ врат
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• сокът от 1 лимон
• червен и черен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
На силен котлон в подсолена вода сваряваме агнешкия врат. Обезкостяваме го и връщаме месото в прецедения бульон.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме с червен пипер, разреждаме с малко бульон и изсипваме в тенджерата с месото. Варим 10 мин и прибавяме ориза. След още 10 мин поръсваме с джоджен и черен пипер и отстраняваме от огъня.
Щом супата поизстине, застройваме с разбитите яйца и лимоновия сок. /Вместо лимонов сок можем да използваме 1 ч.ч. кисело мляко./
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...