Продукти: (за 6 порции)
• 1 агнешки /шилешки/ врат
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• сокът от 1 лимон
• червен и черен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
На силен котлон в подсолена вода сваряваме агнешкия врат. Обезкостяваме го и връщаме месото в прецедения бульон.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме с червен пипер, разреждаме с малко бульон и изсипваме в тенджерата с месото. Варим 10 мин и прибавяме ориза. След още 10 мин поръсваме с джоджен и черен пипер и отстраняваме от огъня.
Щом супата поизстине, застройваме с разбитите яйца и лимоновия сок. /Вместо лимонов сок можем да използваме 1 ч.ч. кисело мляко./
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...