Продукти: (за 6-7 порции)
• 150 г овнешко месо
• 150 г телешко месо
• 150 г пилешко месо
• 100 г сланина
• 2 връзки корени за супа
• 2 пиперки
• 2-3 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 5-6 зрънца черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на мънички кубчета, запържваме я и я поръсваме с червения пипер. Прибавяме ситно нарязаните пиперки и корени за супа, а така също – обелените и настъргани домати и ситно нарязания магданоз. Посоляваме и задушаваме 5-6 мин на силен огън.
Слагаме ситно нарязаното месо заедно с черния пипер и няколко зърна бахар. Заливаме със 7-8 ч.ч. вода и варим на умерен огън, докато месото омекне.
Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме дафиновия лист и посоляваме на вкус.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...