Продукти за 6-7 порции:
• 300 г пушено свинско месо
• 1 връзка корени за супа
• 150 г гъби
• половин кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 100 г сланина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 7-8 ч.ч. костен бульон
• ким
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета, загряваме я на огъня и запържваме в нея ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.
Нарязваме зелето и го задушаваме в собствения му сок. Нарязваме корените на ситно.
Нарязваме гъбите и месото. Заливаме ги с половината от бульона и варим 20 мин на силен огън.
Последователно прибавяме нарязаните корени, задушеното зеле, запържения лук, останалия бульон, зелевия сок, ким и сол на вкус. Варим супата, докато продуктите омекнат.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...