Продукти за 6-7 порции:
• 300 г пушено свинско месо
• 1 връзка корени за супа
• 150 г гъби
• половин кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 100 г сланина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 7-8 ч.ч. костен бульон
• ким
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета, загряваме я на огъня и запържваме в нея ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.
Нарязваме зелето и го задушаваме в собствения му сок. Нарязваме корените на ситно.
Нарязваме гъбите и месото. Заливаме ги с половината от бульона и варим 20 мин на силен огън.
Последователно прибавяме нарязаните корени, задушеното зеле, запържения лук, останалия бульон, зелевия сок, ким и сол на вкус. Варим супата, докато продуктите омекнат.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...