Продукти за 6-7 порции:
• 300 г пушено свинско месо
• 1 връзка корени за супа
• 150 г гъби
• половин кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 100 г сланина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 7-8 ч.ч. костен бульон
• ким
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на дребни кубчета, загряваме я на огъня и запържваме в нея ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме.
Нарязваме зелето и го задушаваме в собствения му сок. Нарязваме корените на ситно.
Нарязваме гъбите и месото. Заливаме ги с половината от бульона и варим 20 мин на силен огън.
Последователно прибавяме нарязаните корени, задушеното зеле, запържения лук, останалия бульон, зелевия сок, ким и сол на вкус. Варим супата, докато продуктите омекнат.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...