Кулинарни рецепти » Супа от телешко месо със застройка

 Супа от телешко месо със застройка

Продукти: (за 4-5 порции)

• 200-300 г крехко телешко или говеждо месо
• 50 г лой
• 3 с.л. олио
• половин глава лук
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 5-6 печурки
• 5-6 ч.ч. костена отвара
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 4-5 с.л. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В загрятата мазнина пущаме нарязаната на малки парченца лой. Прибавяме нарязаното на кубчета месо и ситно нарязаните лук, моркови, гъби и магданозов корен. Похлупваме и задушаваме като от време на време прибавяме по 1-2 с.л. вода или бульон.

Когато месото омекне, поръсваме с брашното, разбъркваме, заливаме с костената отвара и кипваме. Варим на тих огън 10 мин и отстраняваме от огъня.

Веднага застройваме с яйцето и киселото мляко, а непосредствено преди поднасянето поръсваме със черен пипер и ситно нарязан магданоз. Ако е необходимо, посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало