Кулинарни рецепти » Супа от говеждо месо с карфиол

 Супа от говеждо месо с карфиол
(Гърция)

Продукти:

• 450 г говеждо месо
• 300 г карфиол
• 2 л зеленчуков бульон
• 100 г домати
• 100 г лук
• 50 г сметана
• 20 мл лимонов сок
• 100 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото, обезкостяваме и го нарязваме на ивици. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме заедно с месото в половината от маслото. Когато месото поомекне, заливаме с горещия зеленчуков бульон.

Почистваме и измиваме карфиола. Нарязваме го на ситно и прибавяме към бульона. Посоляваме и оставяме да ври на умерена температура.

Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни парчета и ги задушаваме в малко масло. Когато карфиолът омекне, прибавяме доматите и оставяме супата да се доварява.

Отстраняваме от огъня и при непрекъснато бъркане добавяме сметаната. Овкусяваме с лимоновия сок и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало