Продукти: (за 5-6 порции)
• 400 г говеждо месо
• 200 г птиче месо
• половин кисела зелка
• половин глава сварено червено цвекло
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 картофа
• 2 с.л. свинска мас
• 8 ч.ч. хлебен квас /или смес от 4 ч.ч. зелев сок и 4 ч.ч. вода/
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 филии типов хляб
• 1 винена чаша бяло вино
• 1 к.л. захар
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета месо и пържим до побеляване. Поръсваме червения пипер, прибавяме нарязания зеленчук /без зелето/, задушаваме леко и заливаме с кваса или разредения зелев сок.
Варим на умерен огън. След 30 мин прибавяме ситно нарязаното зеле и хлебните филии, нарязани на едро. Варим до омекването на продуктите. Ако е необходимо, доливаме вода.
Виното, захарта и черния пипер прибавяме преди да свалим борша от огъня.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...