Кулинарни рецепти » Борш

 Борш
/Унгария/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 400 г говеждо месо
• 200 г птиче месо
• половин кисела зелка
• половин глава сварено червено цвекло
• 1 връзка корени за супа
• 3-4 картофа
• 2 с.л. свинска мас
• 8 ч.ч. хлебен квас /или смес от 4 ч.ч. зелев сок и 4 ч.ч. вода/
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 филии типов хляб
• 1 винена чаша бяло вино
• 1 к.л. захар
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета месо и пържим до побеляване. Поръсваме червения пипер, прибавяме нарязания зеленчук /без зелето/, задушаваме леко и заливаме с кваса или разредения зелев сок.

Варим на умерен огън. След 30 мин прибавяме ситно нарязаното зеле и хлебните филии, нарязани на едро. Варим до омекването на продуктите. Ако е необходимо, доливаме вода.

Виното, захарта и черния пипер прибавяме преди да свалим борша от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало