Продукти за 6-8 порции:
• 500 г крехко говеждо месо
• 1 стрък праз
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 л. вода
• 1 глава лук
• 2 карамфила
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото през месомелачка и го слагаме в тенджера заедно с бялата част на праза, моркова, целината и ситно нарязания магданоз. Заливаме с водата и бъркаме с дървена лъжица. Оставяме го да заври, без да спираме да бъркаме.
Щом кипне, отстраняваме от огъня и добавяме лука със забодените по него карамфилчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме и варим до пълното омекване на продуктите.
Щом бульонът е готов, прецеждаме и оставяме да се утаи.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...