Продукти:
• 500 г телешко месо
• 250 г зрял боб
• 1 морков
• 1 по-голямо парче прясно зеле
• 30 г краве масло
• 1 дафинов лист
• магданоз, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, заливаме с 2 л вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Варим на бавен огън, като периодично отпенваме.
Щом месото помекне, прибавяме отцедения фасул, нарязания морков и дафиновия лист. Поръсваме със стрита чубрица и наситнен магданоз и варим още 2 часа.
Слагаме нарязаното зеле и доваряваме супата, като към края на варенето добавяме бучката масло.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...