Продукти: (за 4-6 порции)
• 800 г овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 кг домати
• 4 скилидки чесън
• 3 пиперки
• 1/2 к.ч. ориз
• сметана
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на дребно.
В отворена тенджера под налягане задушаваме лука в мазнината. Прибавяме доматите, пиперките и ориза, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Слагаме и нарязаното на парчета месо. Наливаме 2 л вода и слагаме тенжерата на силен огън.
Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30 мин. Подправяме готовата супа със счукан чесън и сметана. Поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...