Продукти: (за 5 порции)
• 200 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. ориз
• 500 г прясна бакла
• 60 г краве масло
• копър, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца, слагаме го в тенджера и заливаме със студена вода. Посоляваме и кипваме на огъня, като обираме пяната. Прибавяме ориза и ситно нарязаните бакла и домати. Захлупваме тенджерата и оставяме да къкри на тих огън.
Нарязваме лука на дребно и го запържваме до омекване в разтопеното масло. Поръсваме с червен пипер и разреждаме запръжката с бульона от супата. Връщаме я в тенджерата, като прибавяме и размитото в студена вода брашно.
Оставяме чорбата да ври 10 мин, поръсваме с копър и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...