Кулинарни рецепти » Чорба от агнешко месо с прясна бакла

 Чорба от агнешко месо с прясна бакла

Продукти: (за 5 порции)

• 200 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. ориз
• 500 г прясна бакла
• 60 г краве масло
• копър, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца, слагаме го в тенджера и заливаме със студена вода. Посоляваме и кипваме на огъня, като обираме пяната. Прибавяме ориза и ситно нарязаните бакла и домати. Захлупваме тенджерата и оставяме да къкри на тих огън.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме до омекване в разтопеното масло. Поръсваме с червен пипер и разреждаме запръжката с бульона от супата. Връщаме я в тенджерата, като прибавяме и размитото в студена вода брашно.

Оставяме чорбата да ври 10 мин, поръсваме с копър и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало