Кулинарни рецепти » Чорба от телешко месо с грах

 Чорба от телешко месо с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г обезкостено телешко месо
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. отцеден стерилизиран грах
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме в суха тенджера нарязаното на малки хапки месо. Загряваме го на умерен огън, докато побелее, наливаме олиото, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубченца моркови и целина и запържваме.

Наливаме 1 л гореща вода, посоляваме и варим на умерен огън, докато се сварят продуктите.

Пасираме отцедения грах, прибавяме го към чорбата и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало