Кулинарни рецепти » Сулу-кхингал

 Сулу-кхингал
/Азърбайджан/

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 150 г грах
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• копър или кориандър
• мента, винен оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме агнешкото и го отделяме от костите. Накисваме граха в студена вода за около 3-4 часа, след което го пускаме във врящия агнешки бульон.

Правим твърдо тесто от брашното, яйцето и малко вода. Разточваме го на тънка кора и го нарязваме на ленти, които слагаме да врят в бульона. Прибавяме нарязания лук.

Преди сервиране, подправяме на вкус с различните подправки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало