Продукти: (за 5 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 150 г грах
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• копър или кориандър
• мента, винен оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме агнешкото и го отделяме от костите. Накисваме граха в студена вода за около 3-4 часа, след което го пускаме във врящия агнешки бульон.
Правим твърдо тесто от брашното, яйцето и малко вода. Разточваме го на тънка кора и го нарязваме на ленти, които слагаме да врят в бульона. Прибавяме нарязания лук.
Преди сервиране, подправяме на вкус с различните подправки.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...