Кулинарни рецепти » Селска чорба

 Селска чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешко или шилешко месо
• 2 стръка пресен лук
• 30 г краве масло
• 3 с.л. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 домат
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки късчета, заливаме го с 6 ч.ч. студена вода и варим на тих огън.

Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и 2-3 с.л. бульон от месото. Прибавяме домата също нарязан на ситно. Като се поизпари водата, слагаме ориза, разбъркваме и прибавяме брашното. Изсипваме запръжката към почти свареното месо.

Когато оризът се свари, дръпваме ястието от огъня, посоляваме и поръсваме със ситно нарязани джоджен и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало