Продукти:
• 400 г свинско месо
• 200 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1-2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Заливаме със 7-8 ч.ч. хладка вода и го осавяме да се вари на слаб огън.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с гъбите, нарязани на ивички. Щом лукът поомекне, прибавяме брашното и го запържваме.
Сипваме гъбите в тенджерата и доваряваме супата. Накрая посоляваме и застройваме с яйцата, разбити с киселото мляко.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...