Продукти за 4 души:
• 350 г осолено свинско месо
• 2 с.л. булгур
• 40 мл прясно мляко
• 1 парче целина
• 1 малък морков
• 1 парченце ряпа
• 2 средно големи картофа
• 1 1/2 с.л. брашно
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме измитото месо в студена вода, възваряваме и отстраняваме пяната. След като поври 10 мин, прибавяме измития булгур и варим почти до омекване.
Прибавяме зеленчуците, а после и картофите и варим до омекване.
Прецеждаме супата, слагаме в бульона размитото с млякото брашно и варим още 5-6 мин.
Нарязваме месото, зеленчуците и картофите на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поднасяме веднага.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...