Кулинарни рецепти » Агнешка чорба с булгур

 Агнешка чорба с булгур

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г по-тлъсто агнешко месо
• 5 с.л. олио
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 к.ч. булгур /или ориз/
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 връзка джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни хапки. Нарязваме на ситно лука и джоджена. Задушаваме ги заедно с месните хапки в олиото, към което сме прибавили малко вода.

Когато продуктите поомекнат, посоляваме, поръсваме с черен пипер, захлупваме тенджерата и продължаваме да задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото.

Тогава поръсваме с брашното, разбъркваме няколко пъти, сипваме булгура и заливаме с 1 л гореща вода. Доваряваме супата на умерен огън.

Поднасяме я, застроена с кисело мляко и поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало